Ola Sagardotegian urteko une garrantzitsuenetako batean murgilduta gaude: sagarrak biltzen eta gure sagardoaren ekoizpena hasten. Nahiz eta sagardotegien denboraldia ofizialki urtarrilaren amaieran hasten den txotx tradizionalarekin, oraintxe bertan benetako lana egiteko momentua da, dena garaiz prest egon dadin.
Sagar bilketa: kalitatea zainduz, pausoz pauso
Fruituarekiko errespetuan eta esperientzian oinarritutako tradizioari jarraiki, irailaren erdialdean hasten dugu sagar bilketa Ola Sagardotegian, Santa Kruz jaien ondoren. Aurten bilketa prozesua patxadaz egitea erabaki dugu, sagar bakoitzak bere azukre eta zapore punturik onena lor dezan. Horrela, barietate bakoitzak kalitate gorena eskainiko du sagardoa ekoizterakoan.
Gure lana eskuz egiten da gehienbat, Gipuzkoako lursailak aldapatsuak direlako eta eskuzko ahalegin handia eskatzen delako. Nahiz eta teknologia sartzen dugun ahal dugunean, prozesuaren zatirik handiena eskuz egiten jarraitzen dugu, beti tradizioa eta kalitatea bermatuz.
Sagardoaren elaborazioa: naturak gidatutako prozesua
Behin sagarrak bilduta, hurrengo urratsa txikitu eta zukua ateratzea da, gero gure kupeletan hartzitu dadin. Hemen xehetasun bakoitza da garrantzitsua. Tenperatura kontrolak eta teknika modernoak erabiliz, hartzidura egonkor eta kalitate handikoa bermatzen dugu. Berrikuntza hauek ez dute soilik prozesua hobetzen, baita sagardoa denbora luzeagoz egoera ezin hobean kontserbatzea ere.
Hurrengo ekitaldia Ola Sagardotegian: bertso bazkaria
Aurten, azaroaren 23an bertso bazkaria izango dugu, non Agirre anaiak eta Mendiluze bertsolariak izango ditugun babarrunak eta baserriko oilaskoa barne hartuko dituen bazkari tradizional batez gozatzen dugun bitartean. Kulturaz blaitzeko eta gure tradizioak maite dituztenen artean sagardo onaz gozatzeko aukera paregabea izango da.
Zatoz Ola Sagardotegiaren esperientzia bizitzera
Urtarrilean txotx denboraldia martxan jarriko dugun arren, Ola Sagardotegia urte osoan dago zabalik, bai gure jatetxean bai bisita gidatuen eta ekitaldi berezien bidez, esperientzia ahaztezina eskainiz. Euskal gastronomiaz gozatzera eta gure sagardoa egiteko prozesua ingurune paregabe batean ezagutzera gonbidatzen zaitugu.